П’ятниця, 29 Березня, 2024

Більше мільйона охочих по всій Україні: як на Волині можна використати «тисячу Зеленського»?

Уже розпочалась резстрація на отримання «тисячі Зеленського». На неї вже зареєструвалося понад мільйон українців.

У межах проєкту «єПідтримка», який передбачає те, що кожен повністю вакцинований українець, може отримати тисячу гривень на певних перелік послуг та товарів, уже відкрито понад мільйон віртуальних карт, пише yes-lutsk.com.ua.

Записатичя на бета-тестування послуги від 13 грудня поточного року можуть користувачі додатку «Дія». Наразі віртуальні картки пропонує три банки.

Користувачам «Дії» на замітку: щоб записатися на отримання «тисячі Зеленського», вам необхідно оновити додаток та в переліку послуг обрати потрібну позицію.

Повністю проєкт «єПідтримка» буде реалізовано з 19 грудня поточного року.

За словами президента України Володимира Зеленського, ці кошти можна буде витратити в цілях підтримки галузей економіки, які зазнали найбільших збитків через вимушені обмеження у зв’язку з запровадженням карантину.

Зокрема витратити «тисячу Зеленського» можна на такі послуги та товари: 

  •  абонемент у фітнес-центри або спортивні зали;
  •  квиток у заклади культури: кінотеатр, театр або музей;
  •  квиток на авіаперевезення або залізничне сполучення;
  •  покупку книг.

На днях було прийнято рішення про те, що витратити 1000 гривень можна і на ліки.

«Тисяча Зеленського» на ліки для пенсіонерів

Володимир Зеленський повідомив, що люди старшого віку зможуть витратити тисячу гривень за повну вакцинацію в національних аптеках.

Проєкт «єПідтримка» розширюється для того, щоб залучити якогомога більшу кількість українців для користування послуг. Тепер громадяни віком від шестидесяти років можуть з першого січня витратити гроші на покупку лікарств у аптеках. Проте діє єдина умова: повна вакцинація проти коронавірусу. 

Джерела в уряді повідомили, що спочатку послуги покупки ліків у аптеках не хотіли включати у «тисячу Зеленського», оскільки великий притік доходів у цю сферу може збільшити інфляцію.

.,.,.,.