П’ятниця, 29 Березня, 2024

Як волинянам отримати смартфони для пенсіонерів від Зеленського?

Нещодавно президент України Володимир Зеленський оголосив про новий проєкт, відповідно до якого вакциновані пенсіонери-громадяни України отримають нові смартфони та оплачені мобільні тарифи, пише yes-lutsk.com.ua.

Реєстрація в проєкті відбудеться навесні. Українці, які досягли віку 60 років, отримають нові ґаджети вже літом цього року.

Заступник міністра цифрової трансформації Олексій Вискуб розповів про деталі проєкту.

Як пенсіонерам видаватимуть смартфони?

Новий проєкт «єСмартфон» доступний для українців від 60 років, які вакцинувалися всіма дозами від COVID-19. Можливість отримати смартфон та вигідні мобільні тарифи стимулюватиме українців пенсійного віку активніше вакцинуватися від коронавірусу. Нагадаємо, що з 8,5 мільйона громадян пенсійного віку в Україні вакцинувались всього-на-всього 3,5 мільйона.

Видавати щепленим пенсіонерам нові смартфони планують у банках. Окрім цього, вони отримають певний пакет послуг, які допоможуть громадянам віком від 60 років опанувати сучасні технології.

Навесні цього року розпочнеться перший етап нового проєкту, який передбачатиме реєстрацію. Видачу телефонів розпочнуть літом. Громадяни отримуватимуть смартфони впродовж трьох років після реєстрації.

Нагадаємо, що отримані смартфони не можна буде продати чи віддати комусь іншому. Проте проєкт передбачає контроль мобільними операторами, тому громадяни не зможуть передати чи продати смартфон. 

Сім-карта смартфону буде прив’язана, наприклад, до IMEI телефону і зареєстрована на паспорт. Аби зменшити випадки шахрайства, номер телефону буде прив‘язаним дл паспорта. Окрім цього, мобільні оператори пропонують встановити спеціальний додаток, за допомогою якого можна контролювати незмінність користування ґаджетом.

Нагадаємо, що вакциновані громадяни України від 60 років можуть витратити кошти, передбачені проєктом «єПідтримка», на ліки та оплату комунальних послуг.

.,.,.,.