П’ятниця, 29 Березня, 2024

Гройсман розповів про 5 пріоритетних проблем на наступний рік

Прем’єр міністр України Володимир Гройсман під час засідання уряду розповів про план дій кабміну та головні пріоритети на 2019 рік. Їх є п’ять.

Про це розповідає yes-lutsk, з посиланням на Економічна Правда.

  • Першим пріоритетом назвали економічне зростання.

Планують поліпшити бізнес-клімат: ввести єдині рахунки для сплати податків,установити митні сканери на кордоні, та запустити веб-портал для митного оформлення товарів.
У сфері управління держактивами і публічних закупівель планується ввести нове корпоративне управління на стратегічних підприємствах, перевести малу приватизацію на “ProZorro.Продажі”.
У сфері промисловості планують запровадити енергоменеджмент на промислових підприємствах,  створити мережу центрів підтримки інновацій, надати доступ до патентної інформації.
Також обіцяють, що збільшать частку фермерських господарства на 10%.
Енергетична незалежність теж не «за горами», адже планують розвивати повноцінний ринок газу та електроенергії.
Транспортна інфраструктура також зазнає змін, адже збільшать державний дорожній фонд до 55,5 млрд грн., оновити залізничні колії і рухомий склад.

  • Другим пріоритетом визначили ефективне самоврядування.

В рамках реформи держуправління планується перехід на середньострокове бюджетне планування, кадрове посилення міністерств – фахівців з питань реформ, впровадження електронної системи управління людськими ресурсами на державній службі, впровадження інтегрованої системи електронної ідентифікації.

  • Третім пріоритетом назвали розвиток людського капіталу.

У програмі «Нова Українська школа» планують  оновити зміст базової середньої освіти і впровадити новий державний стандарт. Також обіцяють створити мережу інклюзивно-ресурсних центрів.
В медичній реформі продовжать програму «Доступні ліки», впровадять програму «Доступна діагностика», а також, реалізують «нову швидку».
Щодо соціального захисту, то монетизуватимуть субсидії, почнуть враховуват и великий стаж щодо пенсій, та відбудеться автоматичний перерахунок пенсій щорічно.

  • Четвертим пріоритетом назвали боротьбу з корупцією.

Обіцяють почати роботу Антикорупційного суду та сформувати лабораторію кіберкриміналістики.

  • П’ятий пріоритет – оборона і безпека.

Буде реформована структура органів управління ЗСУ за принципами НАТО, створять територіальні центри комплектування резерву,а також, поліпшать військову медицину, та озброєння, військову техніку.

.,.,.,.