П’ятниця, 29 Березня, 2024

Гройсман сказав, що через п’ять років Україна відмовиться від імпорту газу

Зазначається, що Україна зможе відмовитися від імпортного газу у найближчі п’ять років, завдяки відкриттю доступу до українських надр. Про це повідомив прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, у ефірі «Свобода Слова», – пише Укрінформ. Далі розповість yes-lutsk.

Відтак, Володимир Гройсман зазначив, що в України є безліч можливостей стати енергонезалежними. Адже, вже розпочинається «розкручування» дуже складної і закритої системи – доступу до українських надр. За його словами, у найближчі 5 років цей відкритий доступ надасть Україні можливість не купувати газ за валюту, а виробляти у себе.

Отож, як було відомо раніше, 6 березня 2019 року відбудеться І раунд електронних торгів з продажу 10 спецдозволів на користування надрами з покладами нафти і газу.

Зазначають, що  проводитимуться дані електронні торги через систему “Прозоро.Продажі”. Також, відомо, що Держгеонадра 29 січня оголосили ІІ раунд електронних торгів, на якому було запропоновано для продажу 9 ліцензій, з них – 7 нафтогазових.

Усього у Держгеонадр планують провести близько 10 електронних аукціонів за увесь поточний рік.

Відтак, пілотний проект щодо електронних торгів спецдозволами триватиме з 1 січня по 1 грудня цього року.

Довідка:
Володимир Борисович Гройсман (нар. 20 січня 1978, Вінниця, Українська РСР) — український політик. Прем’єр-міністр України з 14 квітня 2016 року. Є наймолодшим главою Кабінету міністрів в історії сучасної України. Був на посаді міського голови Вінниці та віце-президента Асоціації міст України з питань житлово-комунального.

 

.,.,.,.