Четвер, 28 Березня, 2024

США готується до введення надзвичайного стану, – CNN

Білий дім готує проект декларації щодо введення надзвичайного стану вздовж південного кордону країни для Дональда Трампа. Про це повідомляє канал 24, з посиланням на CNN. Далі розповість yes-lutsk.

У США триває тимчасове припинення роботи уряду, так званий “шатдаун”. У четвер законодавці знову не змогли досягнути компромісу – сенат США не підтримав законопроекти і демократів, і республіканців про припинення “шатдауну”.

Відтак, робота уряду США частково припинена з 22 грудня. Сталось це через відсутність бюджетних коштів. Адже, республіканцям і демократам в Конгресі США не вдалося узгодити параметри бюджету, до якого президент США Дональд Трамп хоче включити кошти, задля спорудження стіни на кордоні з Мексикою.

А от, введення надзвичайного стану, якраз таки дозволить Трампу отримати потрібні кошти для спорудження, обійшовши при цьому конгрес. Раніше вже, американський президент неодноразово мав на меті ввести надзвичайний стан в країні, але досі цього не зробив.

У проекті декларації для Трампа йдеться, що величезна кількість іноземців, які незаконно в’їжджають в США кожен день, є прямою загрозою національній безпеці і створють надзвичайний стан в країні.

Зазначається, що адміністрація Трампа шляхом оголошення надзвичайного стану може отримати на будівництво стіни більше 7 мільярдів доларів. Близько 3,6 мільярда можуть бути виділені з грошей, що призначаються на зведення військової інфраструктури, ще 3 мільярди – з фондів Пентагону, 200 мільйонів надасть міністерство внутрішньої безпеки і 681 мільйон доларів виділить Міністерство фінансів.

До слова, у четвер Трамп заявив, що в тому випадку, якщо конгрес не зможе узгодити припинення “шатдауну” він готовий ввести в країні надзвичайний стан.

.,.,.,.