Четвер, 28 Березня, 2024

Заборона на в’їзд чоловіків-росіян до України продовжується

Стало відомо, що рішенням Ради національної безпеки і оборони продовжено дію обмежувальних заходів Державної прикордонної служби стосовно в’їзду до України чоловіків-громадян Росії.

Як розповідає yes-lutsk, про це стало відомо завдяки Департаменту комунікації Міністерства внутрішніх справ України із посиланням на інформацію першого заступника міністра внутрішніх справ Сергія Ярового, пише УНІАН.

Він зауважив, що усі органи МВС продовжують працювати в посиленому режимі, адже у країні зберігається складна безпекова ситуація. Так, рішенням РНБО продовжено дію обмежувальних заходів Держприкордонслужби стосовно в’їзду до України чоловіків – громадян Росії.

Також, зі слів Ярового, стало відомо, що з початку введення воєнного стану в Україні, не допущено на територію країни 1616 громадян РФ. Зокрема, в тих областях де діяв воєнний стан нарахували 866. А от Російською стороною було повернуто 351 громадянин  України.

Але, як зазначалось раніше, він розповідав, що стосовно українців ніяких обмежень немає. Разом з тим росіян пропускатимуть в Україну, якщо вони їдуть з гуманітарною метою, наприклад, на похорон родичів.

А от Леонід Кравчук (перший Президент України) заявив, що вважає, що до України не можна пускати й жінок – росіянок, адже, вони також можуть бути диверсантками. Отже, за його словами, проїзд на територію України потрібно заборонити для всіх.

До слова, 30 листопада голова ДПСУ Петро Цигикал заявив, що у зв’язку з введеням воєнного стану у 10 областях України громадянам чоловічої статі з РФ у віці від 16 до 60 років обмежений в’їзд на територію нашої країни.

Так, воєнний стан тривав з 26 листопада 14:00 до 26 грудня 14:00 у 10 областях розташованих вздовж узбережжя Азовського та Чорного морів, вздовж російського кордону та придністровської ділянки українсько-молдовського кордону.
 

.,.,.,.