Четвер, 28 Березня, 2024

Перевірять поліцейського, який викинув "закладку" у річку

Патрульна поліція Волинської області надала коментарі, щодо правомірності дій патрульних у парку імені Лесі Українки. Детальніше розповість yes-lutsk, посилаючись на ІА “Конкурент”.

Напередодні

Вчора, 27 січня, небайдужий лучанин декілька разів повідомляв диспетчера патрульної поліції про те, що на території парку невідомий чоловік закопав “закладку” – пакунок з наркотичними речовинами. Увесь процес Андрій Присяжнюк зафільмував на мобільний телефон та опублікував у соціальній мережі Facebook. Також, чоловік повідомляв й про те, що згодом на місце з “закладкою” підійшли дві дівчини, які намагалися її відкопати. Проте, патрульні не лише не охоче реагували на дзвінки пана Присяжнюка, а й прибувши на місце та знайшовши наркотики один з поліцейських просто викинув пакунок у воду.

Вже сьогодні у патрульній поліції дали коментарі щодо дій патрульних у конкретній ситуації.

Ольга Бузулук

Ольга Бузулук, речниця патрульної поліції, розповіла, що подібних дзвінків (про “закладки”) дуже багато, але кожен з них обов’язково перевіряється. У ситуації у парку, як зазначила пані Бузулук, є декілька проблем. За словами речниці, Андрій Присяжнюк спочатку не надав опису незнайомого чоловіка, а трохи згодом перетелефонував та скасував виклик патрульних. Адже, за словами чоловіка, незнайомець пішов у невідомому напрямку.

Як повідомили у прес-службі, після цього до патрульних надійшла інформація від оператора служби “102” про двох молодих дівчат, які порпалися на тому ж місці, де незадовго до них поклали пакунок з наркотиками. Поліцейські одразу ж знайшли тих дівчат, але нічого підозрілого не виявили. Навпаки, панянки розповіли, що у парку невідомий чоловік із собакою намагався їм продати заборонені речовина, а вони злякалися та втекли.

Дії патрульних

Андрій Присяжнюк вкотре звернувся до служби “102” та розповів, що ймовірну “закладку” знайшов його пес. Чоловіка запевнили, що патрульні вже в дорозі. Так, екіпаж прибув, але замість того, щоб вчинити правомірні дії — викидають згорток з наркотиками у воду та йдуть геть. Лише за декілька годин вони повернулися з іншим екіпажем патрульної поліції, дістали згорток та викликали слідчу групу.

Ольга Бузулук наголосила, що у цьому випадку патрульні зобов’язані повідомити слідчо-оперативну групу про знайдений згорток, однак виконали це невчасно. Зокрема, речниця підкреслила, що викидання згортка — неприпустима дія та запевнила у тому, що ситуація з’ясовується та проводиться службова перевірка. 

Також відомо, що слідчо-оперативна група прибула о 15:30 та одразу вилучила згорток з білою порошкоподібною речовиною, яка ззовні схожа на амфетамін, вагою близько 1 грама.

У прес-службі додали, що виклик патрульної поліції на ймовірні місця “закладок” – необхідно. Тим паче, коли ви стали свідком закопування чи відкопування наркотиків. Також, важливо максимально добре запам’ятати тих, хто був на цьому місці чи, при можливості, зробити фото або відзняти відео.

.,.,.,.