Четвер, 28 Березня, 2024

У Зеленського запустили петицію про розпуск Верховної Ради

Команда переможця президентських виборів 2019 року Володимира Зеленського запустила відеоролик, який одночасно є і петицією про розпуск Верховної Ради України. Для того, щоб ця петиція була розглянута та прокоментована новообраним президентом, її має переглянути один мільйон користувачів YouTube – інформує Телеканал новини “24”. Далі про це розповість yes-lutsk.

У описі до відеролика, який вчора опублікували на каналі “Зе!Президент” у YouTube, йдеться про те, що було опитано людей з вулиці, які висловилися щодо розпуску Верховної Ради. Далі стоїть пряме запитання “залишити чи розпустити?” та умова про те, що для розгляду цієї петиції Зеленським, ролик повинен набрати принаймні мільйон переглядів. 

Цікавився думкою людей про те, чи потрібно розпускати Верховну Раду, Руслан Ханумак, який є лідером команди “Заинька” (одна з команд-учасниць телевізійного гумористичного проекту студії “Квартал 95” “Ліга сміху”). На кадрах гуморист у самісінькому серці України, в її столиці задавав перехожим питання щодо розпуску парламенту.

Наприкінці ролика Ханумак заявляє: 

“Якщо ви підтримуєте розпуск Ради – ставимо лайк, якщо не підтримуєте – ставимо дізлайк”.

Таким чином, ті, хто не підтримує розпуск парламенту поставлять дізлайк, проте внесуть “вклад” у перегляди, які потрібні для розгляду петиції новообраним главою держави Зеленським. 

Згідно з законодавством, достроково розпустити парламент цього року можливо лиш до 27 травня. Адже за Конституцією, президент може розпустити Верховну Раду не пізніше, ніж за півроку до закінчення строку її повноважень. А каденція чинного скликання триває до 27 листопада цього року. Відтак, будь-який розпуск парламенту після 27 травня вважатиметься неконституційним. 

Наразі єдиною підставою для розпуску Верховної Ради є відсутність коаліції. Якщо ж достроковий розпуск таки не відбудеться, то вибори до Ради відбудуться аж восени – 27 жовтня. 

.,.,.,.