Вівторок, 19 Березня, 2024

Дебати 2.0: усі деталі підготовки та проведення

Вже завтра, 19 квітня, відбудуться довгоочікувані дебати кандидатів на пост Президента України. З посиланням на ТСН.ua всі подробиці підготовки розповість yes-lutsk.

Петро Порошенко та Володимир Зеленський підтвердили проведення дебатів у Києві на НСК “Олімпійський” 19 квітня 2019 року о 19:00. Стадіон орендовано повністю з 9:00 до 00:00.

Підготовчі роботи йдуть повним ходом – сцени для обох кандидатів вже монтують – відомо, що платформа для Зеленського встановлюється одразу біля входу, а для Порошенка на протилежному боці.

Також, розповсюджуються квитки на дебати. Проте отримати їх не так легко. Відомо, що потрапити на НСК “Олімпійський” можна у два способи: через запрошення від чинного голови країни та з безкоштовними квитками від другого кандидата. Квитки від останнього бронюють через спеціально створений сайт debaty2019.org.ua, але через неймовірний потік бажаючих отримати квиток сервер тимчасово не працював. Організатори запевнили – як тільки сайт запрацює квитки будуть надіслані на електронну пошту замовника. 

Вхід на стадіон буде відчинений по-різному: для глядачів, які прийдуть за запрошенням Володимира Олександровича зможуть увійти з 16:00, а ті, хто за запрошенням від Петра Олексійовича з 16:30.

У штабі Володимира Зеленського розповіли, що протягом 12 годин на сайті було заброньовано 12 тисяч місць, а стадіон вміщує до 70 тисяч.

До слова, Арсен Аваков, очільник Міністерства внутрішніх справ, розповів, що 19 квітня очікують 60 тисяч бажаючих переглянути дебати на “Олімпійському” . Для забезпечення порядку під час заходу виділено 10 тисяч правоохоронців.

Того ж дня, в студії на “Суспільному” відбудуться дебати, які передбачені статтею Закону України “Про вибори Президента України”. Ефірний час запланований з 20:00 до 21:00, проте, через дебати на НСК “Олімпійський”, які, нагадаємо, розпочинаються о 19:00, Петро Порошенко надав пропозицію до ЦВК про перенесення початку дебатів на 21:00.

У випадку, якщо на “Суспільному” будуть обидва кандидати, то формат дебатів буде жорсткий, прописаний похвилинно постановою ЦВК №472. У разі неявки одного з кандидатів – другий отримує годину часу для агітації.

Петро Порошенко має намір з’явитись на теледебати одразу ж після заходу на “Олімпійському”, а Володимир Зеленський наголосив, що на дебати на UA:Перший не збирається.

 

.,.,.,.