Четвер, 28 Березня, 2024

У Приватбанку розповіли, чому їх сервіс переправляв на сайт Зеленського

Нещодавно користувачі системи миттєвих платежів LiqPay від Приватбанку обурились, через те, що не могли оплатити власні покупки. Адже, вищезазначений сервіс не приймав оплату, а автоматично переправляв користувачів на сайт кандидата у президенти Володимира Зеленського. Про це розповідає yes-lutsk, з посиланням на znaj.ua.

Відтак, цю ситуацію прокоментувала голова прес-служби фінансової установи Музичук Інна. Зокрема, жінка пояснила, що офіційним ресурсом LiqPay є liqpay.UA, а переадресацію на сайт кандидата здійснює не ПриватБанк, а власник домену liqpay.COM. З її слів, подібне трапляється лише у тих інтернет-магазинів, які використовують на своїх сайтах застарілі з літа 2017 року протоколи підключення до системи миттєвих платежів Liqpay.

Задля уникнення подібних проблем, власникам інтернет-магазинів порадили оновити протоколи і використовувати лише офіційні сервіси від Приватбанку. 

Також, можливою причиною назвали власник домену liqpay.com Олександр Вітязь має особисту образу на державу за націоналізацію і конфіскацію акцій. Тому, не виключають, що це була запланована провокація з його сторони, аби підкреслити некомпетентність  поточної IT-команди.

Сам Олександр Вітязь на питання про володіння доменом відповідати не побажав і порадив журналістам запитати у керівництва банку, чому вони досі користуються чужою власністю. 

Водночас, клієнти LiqPay стверджують, що про необхідність зміни протоколів їм нічого не відомо. Адже, до прикладу, один із них стверджує, що почав користуватися платіжним сервісом півтора місяця тому, і його теж ніхто не попереджав про таку необхідність зміни протоколів системи liqpay.com. Люди обурюються, та вважають, що використання застарілих протоколів підключення до Liqpay, це лише відмовка.  

.,.,.,.