Вівторок, 19 Березня, 2024

Перед другим туром виборів президента необхідно повторно повідомити про зміну місця голосування

Міністр юстиції Павло Петренко повідомив, що виборцям, які планують голосувати не за місцем реєстрації, необхідно звернутися у відповідні територіальні центри реєстрації та підтвердити місце голосування. Це потрібно зробити не пізніше ніж за п’ять днів до дати голосування у другому турі. Далі про це розповість yes-lutsk з посиланням на «Волинь24» та РБК-Україна.

Другий тур виборів президента – це наступний важливий крок для українців, під час якого їм потрібно буде вибрати одного із двох кандидатів. Другий тур виборів президента України цього року призначено на 21 квітня, через 3 тижні після першого туру.

Згідно з правилами, у другому турі візьмуть участь кандидати, які набрали найбільшу кількість голосів виборців під час першого туру. Однак, другий тур відбудеться лиш за умови, що жоден з кандидатів у президенти України не набере понад 50% голосів виборців у турі, що відбувся 31 березня. Нині ймовірність того, що другий тур не відбудеться є дуже низькою.

Результати другого туру будуть оголошені до 1 травня 2019 року. За кілька днів, до 4 травня, дані результати будуть опубліковані в газетах «Урядовий Кур’єр» та «Голос України». Свої обов’язки президент, якого вибере більший відсоток українців, розпочне виконувати до 3 червня.

Перед виборами президента України, які відбулися 31 березня, правом зміни місця голосування скористалися більше 300 тисяч українців.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про те, як пройшов виборчий процес на Волині. Не обійшлося в першому турі і без курйозних випадків: було зафіксовано бюлетень з надписом «Наш президент» замість відповідної позначки, а одна із комісій подала протокол датований майбутнім часом, у одному з сіл області взагалі не вистачило бюлетенів для голосування, проте це питання було вирішене оперативно.

.,.,.,.