Четвер, 28 Березня, 2024

Вибори мера Луцька: як би мало бути?

У четвер, в столиці України, відбувся національний прес-клуб реформ, під час якого обговорювали безліч питань щодо змін до Конституції. Як дізнавався yes-lutsk, Олександр Слобожан розповів про те, коли мали б відбутися вибори на посаду міського голови Луцька.

5 березня, як розповідає ІА “Конкурент”, виконавчий директор Асоціації міст України наголосив, що призначити мера обласного центру Волині мала Центральна виборча комісія автоматично. Адже у разі припинення повноважень чи смерті чинного голови міста – ЦВК зобов’язані призначати очільника саме у такому режимі.

В Асоціації міст України запевняють, що міський голова повинен бути сильним та мати велику кількість повноважень для того, щоб виконувати обіцянки та програми, які озвучувалися під час передвиборчої агітації. Також, керівники впевнені, що містяни не повинні бути “заручниками” конфліктів між політиками. Парламент мав ухвалити рішення про проведення позачергових виборів у Луцьку у зв’язку зі смертю Миколи Романюка, але не зробив це та, скоріше за все, й не збирається, адже місто без мера перебуває вже три роки.

.,.,.,.