П’ятниця, 29 Березня, 2024

Сонячні електростанції: плюси і мінуси

Сьогодні, ці електростанції дуже популярні і є чудовою альтернативою традиційним джерелам живлення. Багато будинків і приватних домоволодінь користуються сонячними батареями. І сьогодні ми поговоримо з вами про переваги і недоліки використання цих електростанцій. До речі, великий вибір сонячних електростанцій можна подивитися на цьому сайті https://joule.net.ua/catalog/solnechnye-elektrostantsii.

Плюси сонячної енергії

  1. Величезний потенціал. Сонячна енергія не може різко скінчитися. Вона відновлюється і її потенціал дуже великий. Вчені стверджують, що сонце буде зігрівати нашу планету ще якихось шість з половиною мільярда років.

  2. Доступність. Сонце є всюди і тому ним “користуються” в багатьох країнах. Потрібно відзначити, що Німеччина лідирує в світі по використанню енергії сонця.

  3. Екологічність. Важко посперечатися, що сонячні батареї – це перспективна альтернатива, яка допомагає захистити землю від глобального потепління. Адже виробництво енергії за допомогою сонця практично не виробляє шкідливі викиди в атмосферу. І якщо навіть є якісь “грішки”, то в порівнянні з тим, що викидають звичайні електростанції, це непомітно.

  4. Безшумність. Якщо ви захотіли на дах будинку поставити сонячну батарею, то не турбуйтеся про сторонній шум. Його просто немає.

  5. Економія. Якщо ви все ж таки наважитесь, то економія сімейного бюджету буде відчутна. Потрібно відзначити, що обслуговування таких батарей також не є проблемою. Їх досить лише періодично чистити.

Як і у всього є свої недоліки

  1. Висока вартість установки. Перед тим, як ви будете старанно економити, потрібно витратити чималу суму на закупівлю сонячних батарей і їх установку.

  2. Нестабільність. Сонце світить тільки вдень, плюс до всього в році буває багато похмурих і дощових днів. Саме тому складно розглядати сонячну енергію, як основне джерело електрики. Для стабільності використовують акумулятори, які зберігають накопичену електроенергію і розподіляють її, щоб не було перебоїв. Є тільки маленьке “але”. Ці акумулятори “влетять” вам в копієчку. Тому це і є значним недоліком.

  3. Потрібна величезна площа. Для розміщення сонячних батарей необхідно багато місця. І чим більше, тим краще. Тому варто враховувати цей нюанс і виділити: дах, землю, стіну.

Ось такий невеличкий аналіз вийшов. Зацікавилися? Тоді вперед економити і берегти планету!

.,.,.,.