Вівторок, 19 Березня, 2024

Про що Зеленський розмовлятиме з Макроном: зустріч відбудеться

Інформація щодо зустрічей президента Франції Еммануеля Макрона з кандидатом на пост президента України Володимиром Зеленським та чинним главою держави Петром Порошенком – підтвердилась у Єлисейському палаці. Про це розповідає yes-lutsk, з посиланням на “Європейська Правда“.

Зокрема, відомо, що о 15:00 у палаці запланована зустріч із Володимиром Зеленським. Після цього, Макрон зустрінеться з Петром Порошенком. Чи перетнуться претенденти на посаду президента на території французького президента – не відомо.

Розповіли, що зустрічі дещо відрізнятимуться одна від одної, адже з Зеленським запланована більш неформальна атмосфера, а от Порошенка зустрічатимуть у присутності Республіканської гвардії.

За інформацією представників Макрона, такі зустрічі не є винятком. Адже, вони очно демонструють прихильність Франції до України та виражають сприяння поліпшенню ситуації в Україні.

У Єлисейському палаці також нагадують, що Париж разом із Берліном є учасником “нормандського формату” з врегулювання конфлікту на Донбасі. Отож, у Макрона наголошують, що Україна повинна бути активно як ніколи.

До слова, сьогодні чинний глава держави Петро Порошенко планує провести ще одну зустріч із канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Власне, Еммануель Макрон не вперше проводить зустрічі із кандидатами у президенти. Адже, у Єлисейському палаці стверджують, що переговори, які відбудуться за 9 днів до другого туру виборів заплановані та передбачувані. Наприклад, перед парламентськими виборами у Ізраїлі Еммануель Макрон приймав у Парижі опозиційного лідера Яіра Лапіда.

.,.,.,.